Wednesday, July 7, 2010

kentang masak kicap-ultimate feveret!!

resepi turun temurun, wahh.. ;p
sangat suka masakan ni, dari zaman opah, ibu, makcik2, sampai  ke anak cucu
ceh... lauk simple tapi jadi feveret, serius sedap

Bahan-bahan: kentang, kicap

Cara-cara masak:

1. kentang potong nipis-nipis goreng.
2. asingkan kentang, tumis cili api, bawang merah dan cabai besar yg ditumbuk
3. da naik bau, masukkan kicap. paling sedap pakai kicap jalen kuning. tapi yg lain pun ok.
4. masukkan kentang, kacau.
5. jangan masukkan air dan garam.

simple je, tapi lauk ni makan ngan nasi panas, mmg terbaekkk
hubby pun suke, selalu ckp lauk simple tapi sedap. ;p

5 comments:

Anonymous said...

wah.... sedapnya....

AMIR KOMENG said...

emmm..sedap gila...

Hukum allah tu adalah wajib....
Hukum tetap hukum...
Hukum Allah tak boleh nak dolak dalik...

Apa..dia ingat dia "hartis" dia boleh tulis apa dia suka...kalau dah salah terima la...
(komen ini tidak kena dgn entri ni
)...tapi gwa best lu komen kat hentri minah "hartis" tu...

hainom OKje said...

Agaknya orang johor memang suka masak kicap kot!!! he...he... OKje pun suka masak kicap.... tak kiralah kicap apa...daging...ayam, kentang pun boleh ...belasah je... he...he.. Tapi Okje guna kicap kipas udang manis!

Folo awak sekali!

FairusSalleh said...

rasa mcm fail je..ngeeee

Dewi Aja said...

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)