Wednesday, July 7, 2010

kentang masak kicap-ultimate feveret!!

resepi turun temurun, wahh.. ;p
sangat suka masakan ni, dari zaman opah, ibu, makcik2, sampai  ke anak cucu
ceh... lauk simple tapi jadi feveret, serius sedap

Bahan-bahan: kentang, kicap

Cara-cara masak:

1. kentang potong nipis-nipis goreng.
2. asingkan kentang, tumis cili api, bawang merah dan cabai besar yg ditumbuk
3. da naik bau, masukkan kicap. paling sedap pakai kicap jalen kuning. tapi yg lain pun ok.
4. masukkan kentang, kacau.
5. jangan masukkan air dan garam.

simple je, tapi lauk ni makan ngan nasi panas, mmg terbaekkk
hubby pun suke, selalu ckp lauk simple tapi sedap. ;p

4 comments:

freedownloadfont said...

wah.... sedapnya....

AMIR KOMENG said...

emmm..sedap gila...

Hukum allah tu adalah wajib....
Hukum tetap hukum...
Hukum Allah tak boleh nak dolak dalik...

Apa..dia ingat dia "hartis" dia boleh tulis apa dia suka...kalau dah salah terima la...
(komen ini tidak kena dgn entri ni
)...tapi gwa best lu komen kat hentri minah "hartis" tu...

hainom OKje said...

Agaknya orang johor memang suka masak kicap kot!!! he...he... OKje pun suka masak kicap.... tak kiralah kicap apa...daging...ayam, kentang pun boleh ...belasah je... he...he.. Tapi Okje guna kicap kipas udang manis!

Folo awak sekali!

FairusSalleh said...

rasa mcm fail je..ngeeee