Monday, January 11, 2010

Roti Sardin Gulung



Bahan-bahan
Roti,Sardin,Telur

Cara-cara membuat
1. Hancurkan sardin, letak bawang yg dicincang, air perahan limau
2. telur kacau macam wat telur dadar
3. letak sardin kat hujung roti, gulung
4. sapu telur kat hujung supaya roti tu tak terbuka (macam gam)
5. celup roti tadi ngan telur pulak, nipis2 aje
5. goreng atas pan dgn marjerin (minyak pun boleh)

thats it.
sedap tau!
selamat mencuba...

10 comments:

F I T said...

perghh sedapnya..senang lak tu..heh

intan izani said...

fit,
mmg sedap
leh fit cube nanti
;)

F I T said...

dulu mak pnah wat..sendri wat tak pnah lagi..roti ni memang sdap sbb ada telur..hehe superb!

baincardin said...

pi sini terus rasa lapar...terus follow. ^_^

intan izani said...

fit,
mmg sedap
daku suke makan sejak kecik lagi
tapi jarang2 la buat
;)

intan izani said...

bain,
tq follow blogku yg baru beberapa hari usianya ini..hehe

Anonymous said...

dulu anim slalu bt time puasa. sedap woo.

=D

Anonymous said...

wah~ sedap niey.. nak try lah nanti.. ehe~ lapaq pulak dah.. hik.. :p

intan izani said...

haneem,
menu ni mmg sinonim dgn bulan pose kan..
makan time buka... mmg syok

intan izani said...

cik cahaya,
boleh lah try
hehe
senang je kan?